- Rafinowany olej z pestek winogron
- Chroni układ sercowo-naczyniowy
- Pielęgnuje skórę
Do pobrania
Zastosowanie
Traubenkernöl olej z pestek winogron to naturalny, rafinowany olej z pestek winogron z dużą ilością nienasyconych kwasów tłuszczowych. Nadaje się do stosowania zarówno wewnętrznego do ochrony układu sercowo-naczyniowego, jak i zewnętrznego – jako baza kosmetyków.
Efekt działania
Traubenkernöl olej z pestek winogron jest idealny do: pielęgnacji skóry przed i po ekspozycji na słońce, jako olejek do masażu po kąpieli i saunie, oraz do łagodzenia suchej i spierzchniętej skóry. Zmniejsza modzele i widoczność blizn. Świetnie działa na włosy, zwiększając ich puszystość i łagodząc łupież skóry głowy.
Olej jest bogaty w witaminę E o silnym działaniu przeciwutleniającym. Ma działanie przeciwzapalne, przeciwnowotworowe i antybakteryjne. Regularne spożywanie zmniejsza ryzyko chorób układu sercowo-naczyniowego.
Olej z pestek winogron uzyskiwany jest z owoców pozostałych po wytłoczeniu wina i po odpowiednim wysuszeniu. Suszone nasiona są prasowane i ekstrahowane, po czym rafinowane. Owoce pochodzą głównie z Włoch, Hiszpanii i Francji.
Skład
Składniki:
olej z pestek winogron
Zawartość w 100 g:
- wartość energetyczna: 3682 kJ / 879 kcal,
- tłuszcz: 99,5 g,
- węglowodany: 0 g,
- błonnik: 0 g,
- białko: 0 g.
Waga netto: 200 ml.
Środki ostrożności
Suplement nie może zastępować zdrowej i zróżnicowanej diety.
Nie należy stosować produktu w przypadku stwierdzonej nadwrażliwości na którykolwiek jego składnik.
U kobiet w ciąży, w okresie laktacji oraz u dzieci suplementy diety i leki należy stosować po konsultacji lekarskiej.
Sposób użycia
Olej można stosować jako dodatek do posiłków według uznania lub jako baza do kosmetyków oleistych.
Dodatkowe informacje
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.Traubenkernöl olej z pestek winogron możecie kupić na stronie apteki internetowej www.apodiscounter.pl.